toerismeintwente
09.12.2020 - 6 monts ago

De mooiste plekken in Twente: kunst en cultuur

Twente, een mooi stukje oost-Nederland. De streek is rijk aan kunst en cultuur. Ook zijn er veel mooie plekken in Twente te vinden. Van oude straatjes met ateliers en winkels tot ouderwets klompen maken. Twente heeft het allemaal te bieden. Speciaal voor u zijn alle culturele en historische plekke in Twente op een rijtje gezet.

Ootmarsum:

Ootmarsum is een dropje gelegen in Noordoost Twente. Hier kun je echt de Twentse sfeer ervaren. Het dorp heeft vele historische panden, waaronder veel traditionele vakwerk huizen. Dit wordt beschouwd als een van de mooiste plekken in Twente. Een deel van het dorp is dan ook aangewezen als beschermd stadsgezicht. Er worden jaarlijkse vele evenementen georganiseerd in de stad. Dit is dan ook een gigantische toeristen trekker in de zomermaanden.

Enter:

Enter is een klein dorpje in Twente. Men zegt dat het zeker in de top 3 van mooiste plekken in Twente hoort te staan. De Twentse sfeer is hier dan ook rijkelijk aanwezig. Het dropje is te vinden langs de Regge en kent een bijzondere geschiedenis. Het drop staat namelijk bekend als klopenmakersdorp. Vroeger werkten er honderden klompenmakers in het drop. Hun klompen werden vervoerd via het water in zogeheten zompen. Dit is ook een echte trekpleister voor toeristen. In de zomermaanden pakken de klompenmakers hun ambacht weer op en bootsen ze de sfeer van vroeger na. Ook kun je boottochtjes maken, het Klompen en Zompenmuseum bezoeken en heerlijk fietsen in de omgeving.

Rijksmuseum Twente:

Dit museum heeft de rijkste en mooiste kunstcollectie van Oost-Nederland. Het museum representeert de geschiedenis van Twente. Dit doen ze door wisselende tentoonstellingen tussen hedendaagse, moderne en klassieke kunst tentoon te stellen.

Singraven:

Een van de mooiste plekken in Twente, die ook nog eens super rijk is aan kunst en cultuur, is Landgoed Singraven. Op dit Landgoed liggen verscheidende gebouwen. Denk hierbij aan het koetshuis, een watermolen en het Huis Singraven. Het Huis Singraven is een mooi museum met alle geschiedenis van het gebied bij elkaar. Ook het koetshuis is te bezoeken en is rijk aan de Twentse geschiedenis en cultuur. Verder zijn de bossen op het landgoed prachtig wandel- of fietsgebied. Tijdens je wandel-/fietsroute kom je geheid langs nog meer historische gebouwen op het landgoed en de echter raderen watermolen. Wat mij betreft is Landgoed Singraven echt een van de mooiste plekken in Twente, dan wel de mooiste.

Wil je nog meer informatie over de mooiste plekken in Twente? Neem dan een kijkje in onze blog over natuur in Twente.

View Full