#berniaga Tumblr posts

  • boxexpert
    18.07.2021 - 3 monts ago

    Urus Perniagaan Serta Tingkatkan Jualan Dengan Memiliki Kotak Produk

    Urus Perniagaan Serta Tingkatkan Jualan Dengan Memiliki Kotak Produk

    Pada masa kini, aktiviti berniaga bukan lagi menjadi satu aktiviti mengisi masa lapang. Setelah dunia dilanda pandemik, semakin ramai muda mudi yang terkesan bertindak memulakan perniagaan, malah ada juga usahawan-usahawan lama yang terpaksa beralih angin menukar jenis perniagaan serta merangka startergi baru untuk terus bertahan. Melihat kepada situasi sekarang, pelbagai usaha dilakukan…

    View On WordPress

    View Full
  • aminuddinabdullah
    15.05.2021 - 5 monts ago

    Kesilapan seorang pengusaha perniagaan persendirian yang beroperasi di rumah sendiri itu adalah mencampur adukkan urusan perniagaan dengan hal ehwal rumah, walaupun sekecil-kecil perkara itu adalah air.

    View Full
  • boxexpert
    16.04.2021 - 6 monts ago

    Pemilihan Produk Kecantikkan Hadir Bersama Kotak Produk

    Pemilihan Produk Kecantikkan Hadir Bersama Kotak Produk

    Berkongsi cerita perihal kecantikkan, tentu sekali ramai wanita di luar sana yang ingin tahu lebih mendalam mengenainya. Di dalam diri mereka sentiasa inginkan penampilan yang cantik dan mempersonakan bagi tampil lebih yakin di hadapan khalayak umum. Apabila sudah yakin & konfiden barulah dapat tempuhi hari dengan penuh bersemangat! Walaupun ingin tampil cantik dan anggun, pemilihan produk yang…

    View On WordPress

    View Full
  • boxexpert
    08.03.2021 - 7 monts ago

    Mulakan Perniagaan Dengan Kotak Produk Menawan!

    Mulakan Perniagaan Dengan Kotak Produk Menawan!

    View On WordPress

    View Full
  • orkidve
    18.10.2021 - 1 day ago

    Zaman sekarang bukan lelaki je yang boleh buat duit sampingan tapi ramai wanita-wanita kat luar sana yang sebenarnya mampu untuk buat duit sampingan! Suri Rumah sekarang pun dah ada bisnes kecil sendiri, betul tak? Dengan Noir, Madammu buka peluang untuk mula berniaga tanpa modal dan tak perlu pegang stok! Nak ada duit sampingan RM1000 hingga RM3000 sebulan? PM sekarang! Klik link kat bawah untuk daftar member Noir bersama team kami OrkidVe. FREE je. https://www.usahawannoir.com/invite/N000819 #orkidve #perintisusahawanwanita #noir #noirbeautyworld #wherebeautyblossom https://www.instagram.com/p/CVLLg6nPoUh/?utm_medium=tumblr

    View Full
  • swit-purple
    10.10.2021 - 1 week ago

    Mak aku cakap, zaman dulu2 pun orang dah kuat melucah jugak. Cuma dulu2 takde internet. Takde yang rakam.

    Ni cerita yang aku baru tahu dari mak aku lah.

    Mak aku cakap kat aku. Yang ayah aku bagitau kat mak aku. Yang jiran2 lelaki (semua suami orang) kalau berkumpul ramai, main badminton kat court (court tu tanah ayah aku), dorang akan bergurau lucah. Cakap pasal bini dorang pasal hubungan kelamin pe semua. Ayah aku tak join sangat dorang, tapi sesekali datang tengok2 dorang (maksudnya ayah aku bukann geng dorang). Memang galak abes. Ayah aku pun dah dengar tu gelak2 la jugak. Pastu balik rumah, citer kat mak aku. Tapi yang bagusnya ayah aku tak geng dengan dorang. Lagipun ayah aku sibuk dengan bisnes dia. Hari2 kerja takde cuti. Berniaga kan. Dulu2 aku kutuk gak ayah aku ni takde hobi ke mcm orang lain keluar pegi mancing lah, pegi buat aktiviti kat luar sama2 lah. Padahal, dah lelaki kan. Duduk ramai2 tu cakap lucah lah apa lagi. Acah aktiviti sihat. Tapi pada masa yang smaa mula lah bukak citer. Nasib ayah aku tak suka keluar. Bila fikir balik, ye la. Perangai ayah aku sebijik mcm aku. Tak suka keluar berjimba. Selesa duduk dalam rumah.

    Siap bini kepada suami yg suka lawak lucah tu, cakap kat mak aku, yang ayah aku tu takde kawan n sorang2 je. Haaa. Elok lah. Daripada kawan dngan bapak2 orang yang tak senonoh tu. nanti mengikut pulak perangai. Laki ni dia ramai2 , berani lah.

    Tu zaman ayah aku muda2 dulu dalam 30an or awal 40an x ingat. Pakcik2 yg cakap lucah tu lingkungan umur ayah aku lah. Ade yang lebih tua jugak. Orang da kawin ni. Jauh lebih gatal. Kalau sebelum kawin pun dah gatal teruk, dah nikah nanti sezxmanic kot. 🤬🤬🤬

    View Full
  • tamankudus
    08.10.2021 - 1 week ago

    Menanti Nafkah dari Suami | Republika Online :) #islam #taman #kudus

    Menanti Nafkah dari Suami | Republika Online :) #islam #taman #kudus

    [ad_1] Janganlah menyaksikan rumput tetangga yang lebih hijau kemudian merongrong suami REPUBLIKA.CO.ID, Memberi nafkah adalah kewajiban para ayah kepada keluarganya. Bekerja ataupun berniaga dengan cara halal dan tayib menjadi jihad bagi kepala keluarga karena setiap tetes keringatnya akan dibalas dengan pahala. Dalam Islam, mencari nafkah merupakan perintah agama. “… dan kewajiban ayah…

    View On WordPress

    View Full
  • zoolkiff
    06.10.2021 - 1 week ago

    “Macamana nak melabur emas ni?” “Berapa untung saya boleh dapat?” “Berapa lama nak dapat untung?” “Saya nak untung sebab saya nak kahwin tahun depan.” Itu antara soalan dan komen biasa bagi yang baru nak kenal-kenal emas. “Mana boleh kaya dengan melabur? Nak kaya kena berniaga”, jawab saya ringkas. Tapi itulah mentaliti kebanyakan daripada kita. Melabur, untung, melabur, untung.. siiiiiiiibuk nak melabur. Nak untung cepat pulak tu. Sebelum cerita tentang melabur, cerita tentang untung, kena cerita 5 checkpoint kewangan dulu. “Berapa gaji awak? Berapa banyak awak menyimpan sebulan-sebulan?”, tanya saya. “Gaji saya dalam RM4k. Saya simpan RM1k sebulan”, jawab beliau. “Oh, itu sudah cukup bagus. Tak payah sibuk nak melabur pun”, respon saya. Nak banyak kena belajar simpan duit yang ada, bukan sibuk nak gandakan duit dengan melabur. Silap haribulan, lebur macam tu je. Kena paksa simpan. Kalau tak paksa simpan, tak jadi. Tobat tak jadi. “5 checkpoint kewangan tu apa?”, tanya beliau. Saya pun mula bercerita. 5 checkpoint kewangan ni ialah benda pertama kita kena buat bila dapat gaji. Selesaikan satu persatu. 1. Simpanan 6 bulan pendapatan. 2. Selesaikan hutang-hutang negatif. 3. Simpanan kecemasan 3 bulan pendapatan. 4. Pastikan aliran tunai positif setiap bulan. 5. Usahakan pendapatan pasif bulanan atau tahunan yang lebih besar daripada kos sara hidup. Itulah namanya checkpoint kewangan. Guru saya yang ajar. Lain guru, mungkin lain ajarannya. So, jangan sibuk nak melabur je. Selamatkan dulu duit yang kita ada tu supaya jangan hilang. Caranya ialah dengan menyimpan. Kalau tak jalan jugak simpan duit selalu habis kita sendiri yang belanja, tukar cara menyimpan. Simpan dalam bentuk emas ke. Kat KAB Gold boleh serendah 0.25 gram atau RM66.50 sahaja hari ni. Daftar Percuma sekarang dan mula menyimpan sedikit demi sedikit https://osini.co/DaftarFreeKabGold #zoolkabgoldhq #KAB #KABGOLDYNAMICS #GOLDHQ #ZOOLKIFFAHMAD https://www.instagram.com/p/CUtMP_1h65D/?utm_medium=tumblr

    View Full
  • venusharapan
    05.10.2021 - 2 weeks ago

    Jangan fokus promosi.

    Berkarya ibarat dagang (berniaga), gak semua konsumen akan minat membeli apa yang kita jual, gak semua orang lalu lalang tertarik untuk melihat, atau sekadar duduk-duduk manis menyentuh apa yang kita tunjukkan secara bebas. Gak masalah kok, sudut ini betul-betul jadi persoalan yang lumrah dihadapi dan bukan sebuah titik membuatmu berhenti.

    Promosi itu perlu, supaya paling tidak orang tau kalau kamu ada di sekitar mereka, promosi merupakan salah satu cara menarik atensi mereka (atensi tidak selalu menghadiahkan pembeli). Kuncinya jangan capek, baru sehari sudah patah semangat, lama-lama kamu bangkrut (gulung tikar) karena emosi kamu sendiri, karena ego yang tidak bisa kamu kendalikan dan tentu ini menjadi kendala perjalanan yang sedang kamu tempuh.

    Saya tau rasanya postingan sepi, belum ada like komen dsb. Apalagi profesi kamu sebagai penulis, belum ada yang baca, atau hanya satu dan dua itupun karena rekomendasi kamu, berhubungan kamu orang terdekat mereka. Ada orang yang membaca karena kasihan, tapi tidak sedikit orang melirik karena merasa tepat dan mewakilkan isi hati mereka.

    Saya juga tau manusia memiliki titik terendah dalam skema hidupnya, sudah melakukan banyak cara tapi tetap saja belum ada yang berubah. Belum bukan berarti tidak, 'kan? Ini masalah waktu, bukan memaksamu terpuruk bersedih sedu.

    Karya akan terus lahir, meski kamu memberi jeda diantara langkahmu. Tanpa kamu ketahui, karya mrmiliki doa tersendiri untukmu. Jadi berhentilah mencari kesalahan karyamu, perbaiki jika kamu masih merasa tak tepat.

    Ditulis oleh : Venushara.

    View Full
  • 4evernh
    03.10.2021 - 2 weeks ago

    Business ada naik turun. Untuk grounding, kita sentiasa ingat Allah. Hanya akhirat tempat rehat abadi.

    Customer datang dan pergi. Untuk remind kita jangan berharap pada manusia. Tetapi berharap hanya pada Allah.

    Customer ada pelbagai ragam. Untuk kita reflect cara kita deal dengan manusia juga. Apa orang buat kat kita, apa kita rasa. Membantu kita untuk menjadi lebih alert, ada empati, develop common sense. Ajar jadi manusia.

    Customer kadang-kadang ada yg menipu. Untuk ingatkan kita, supaya tidak percaya bulat 100% pada manusia. Hidup kt dunia ni memang kena sentiasa berjaga. Itulah dunia. Sabar dan redha.

    Customer ada yg rude, untuk bina diri kita menjadi orang yg lebih baik. Sakit tu memang susah nak lupa. Tapi diri kita pun sentiasa grow bigger and stronger. Lama-lama, dah tak boleh patah. Bila dah jadi kuat, kita takkan patah balik jadi lemah tanpa izin Allah. Sabar dan redha.

    Customer yang baik tu paling ramai. Tapi biasala, yg 1-2 yg menguji tu yang kita akan bawa dalam diri kita. Takpelah. Dah memang ujian dihantar utk membina kita.

    Yang paling susah dalam bisnes ni sebenarnya nak deal dengan diri sendiri. Bukan dengan orang, bukan dengan bisnes naik turun. Tapi nak deal dengan minda kita, emosi kita, attitude kita.

    Bila korang rasa bisnes tu susah, cuba reflact balik, susah tu sebab orang lain atau susah sebab kita sendiri rasa susah?

    Susah nak belajar benda baru. Kadang2 org stress sebab ni. Bisnes kan dynamic, berubah2 ikut zaman.

    Susah nak sabar dengan manusia lain. Sabar dengan manusia ni sama macam muscle, kena workout. Mula-mula memang susah. Lama2 relax je dah. 😂 tapi samala macam build muscle, nak grow tu sakit.

    Susah nak consistent. Sebab tak nampak kan, kena consistent guna apa energy yg ada dari dalam diri kita sendiri.

    Susah apa lagi?

    Ye bisnes memang susah. Sebab tula jangan fikir dunia je. Penat kalau cmtu. 😌

    Tapiiii yang bestnya bisnes tu pun banyak. 🥰 nanti sambungn kt post lain ek.

    Tenanglah wahai kawan2 yang berniaga semua. Balut luka sendiri. Esok bangun lagi, buat lagi. Semoga semua usaha kita di dunia diberkati Allah, semoga syurgalah pengakhiran kita semua. 💜

    View Full
  • joglosemar
    30.09.2021 - 2 weeks ago

    Don't Try This, Modus Bayar Sembako Pakai Cek Kosong 500 Juta Bisa Diancam Hukuman Pidana 4 Tahun Penjara

    Don’t Try This, Modus Bayar Sembako Pakai Cek Kosong 500 Juta Bisa Diancam Hukuman Pidana 4 Tahun Penjara

    SUKOHARJO, JOGLOSEMARNEWS.COM – Berdagang atau berniaga merupakan pekerjaan yang menguntungkan bagi banyak pihak. Pekerjaan yang cukup tua ini bahkan diutamakan dalam Islam. Namun tentu saja berdagang harus dengan cara yang elegen, harus jujur. Jangan sampai diselipi aksi penipuan atau penggelapan. Penipuan dengan dalih apapun termasuk untuk membayar hutang tidak dibenarkan. Dipastikan bakal…

    View On WordPress

    #berdagang dalam Islam #Berita Sukoharjo#cek kosong #Don&039;t Try This #Kriminal Sukoharjo #Membeli sembako pakai cek kosong #penipuan modus beli Sembako
    View Full
  • stookydesign
    19.09.2021 - 1 mont ago

    Sempahan Produced Terima kasih kepada En. Syukri dari Genting Permai 5 ekor itik, berat antara 2.6kg hingga 3kg untuk berniaga. En. Zaharu dari Kajang 3 ekor itik, berat antara 2.6kg hingga 3.4kg untuk dibuat baka dan bela. WhatsApp atau call : +60108059639 untuk itik hidup, sembelih atau salai. (at Genting Sempah) https://www.instagram.com/p/CUATHoEhQU7/?utm_medium=tumblr

    View Full